ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкрзалізниця назвала найпопулярніший швидкісний маршрут в Україні

Укрзалізниця назвала найпопулярніший швидкісний маршрут в Україні

УЗ повідомляє, що за весь період курсування швидкісних поїздів "Інтерсіті +" і "Інтерсіті", з травня 2012 року по теперішній час, ними перевезено 11,7 млн пасажирів.

 

Швидкісні поїзди категорії "Інтерсіті +" і "Інтерсіті" в 2016 році перевезли 3,807 млн пасажирів, що на 22,6% або на 702 тис. більше, ніж у попередньому році. Заповнюваність поїздів збільшилася на 16 процентних пунктів до 84%. Про це повідомили в "Укрзалізниці".

У минулому році швидкісні потяги здійснили понад 4 тис. рейсів. Найпопулярнішим є харківський напрямок - 1,154 млн пасажирів. На рейсах в Дніпро і назад перевезено 1,012 млн пасажирів, з Львова і назад - 635 тис. пасажирів, з Одеси і назад - 378 тис. пасажирів.

УЗ повідомляє, що за весь період курсування швидкісних поїздів "Інтерсіті +" і "Інтерсіті", з травня 2012 року по теперішній час, ними перевезено 11,7 млн пасажирів.

У 2017 році УЗ буде продовжувати розвивати мережу швидкісного руху в Україні. Планується збільшити кількість поїздів на існуючих напрямках і ввести нові маршрути.

Зокрема, буде призначена четверта пара поїздів на маршруті Київ-Львів і п'ята - на маршруті Київ-Харків. Серед нових напрямків розглядаються Одеса-Дніпро, Одеса-Львів і продовження маршруту поїзда Київ-Запоріжжя до Мелітополя.

У перспективі розглядається можливість розширити мережу в європейському напрямку.

У минулому році УЗ вперше за довгий час призначила новий міжнародний поїзд - Київ-Перемишль. У листопаді 2016 роки відновлено курсування швидкісного поїзда у Кривий Ріг, а завдяки тому, що відремонтований двоповерховий потяг "Skoda", введений маршрут Харків-Київ-Вінниця.

 

 
Коментарі (0)