ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» не підвищуватиме тарифи для бізнесу в 2018 році

«Укрзалізниця» не підвищуватиме тарифи для бізнесу в 2018 році

Федерація роботодавців України (ФРУ) веде роботу з економічним блоком Кабінету Міністрів України над текстом Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво в питаннях регулювання тарифів на вантажні залізничні перевезення.

Федерація роботодавців України (ФРУ) веде роботу з економічним блоком Кабінету Міністрів України над текстом Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво в питаннях регулювання тарифів на вантажні залізничні перевезення.

Для створення умов для ефективної господарської діяльності підприємств промисловості та агропромислового комплексу України та ПАТ «Укрзалізниця» (УЗ) сторони погоджуються протягом усього 2018 роки не підвищувати тарифи на вантажоперевезення в межах України.

Крім того, УЗ зобов'язується відкрити спецрахунок для фінансування всієї затвердженої інвестиційної програми, а інформацію про рух грошових коштів на спецрахунку зробити публічною. При цьому інвестиційні пріоритети «Укрзалізниця» в 4 кварталі 2017 року і в 2018 році сфокусує на вирішенні інфраструктурних проблем (розшивання «вузьких місць», ремонт і оновлення вагонного парку, магістральних локомотивів, капремонт колій).

Як повідомив глава Ради ФРУ Дмитро Олійник, позиція промисловців полягає в тому, що 15% -ого підвищення тарифів з 1 листопада «Укрзалізниці» достатньо, щоб «компенсувати витрати і вкласти гроші в тяговий і рухомий склад в наступному році».

За його словами, якби УЗ прийняла компромісну пропозицію президії ФРУ про індексацію на 11,3% з 1 листопада, то промисловці були готові розглядати 4,5% -ве підвищення в 2018-м.

У свою чергу президент Об'єднання підприємств «Укрметалургпром» Олександр Каленков підтримав пропозицію ФРУ.

«Ми повністю підтримуємо пропозицію Федерації роботодавців: якщо в цьому році тарифи виростуть на 15%, то ми ж розуміємо, що це підвищення і на наступний рік автоматично. Тому в 2018-м не повинно бути ніякої індексації », - сказав він.

Крім того, А.Каленков зазначив, що наступний рік повинен стати для «Укрзалізниці» показовим в плані демонстрації результату.

«Поліпшити оборотність вагонів, забезпечте повноцінне вантажне сполучення з Маріуполем, забезпечте пропорційний розподіл парку піввагонів за регульованими тарифами, покажіть, скільки закупили продукції на внутрішньому ринку у вітчизняних виробників, і тоді вам буде легше вести переговори про підвищення тарифів на 2019 рік», - вважає глава «Укрметаллургпрома».

Він переконаний, що поки відсутня Нацкомісія з регулювання тарифів на транспорті, яка вивчатиме інвестпрограму і фінплан УЗ, повинен бути підписаний формалізований документ між вантажовідправниками і монополією.

 

 
Коментарі (0)