ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» офіційно почала працювати по-новому

«Укрзалізниця» офіційно почала працювати по-новому

З сьогоднішнього дня «Укрзалізниця» розпочала господарську діяльність як публічне акціонерне товариство. Такий крок є одним із пунктів плану щодо реформування залізничної галузі. Формування структури «Укрзалізниці» заплановано на кінець 2020 року.

Відсьогодні «Укрзалізниця» розпочинає господарську діяльність як публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», держреєстрація якої відбулася 21 жовтня цього року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

На підприємстві зазначають, що реформування залізничної галузі виведе його на новий рівень розвитку та надання клієнтам послуг і сервісу європейської якості.

«З початком господарської діяльності ПАТ «Укрзалізниця» поступово відійде в минуле попередній інститут управління галуззю – Державна адміністрація залізничного транспорту. Передбачається, що у нову компанію будуть переведені співробітники структурних підрозділів і підприємств  «Укрзалізниці», - зазначається у повідомленні.

Окрім того, реформування підприємства передбачає зміну статусу понад 40 підприємств, які раніше були окремими юридичними особами, тепер вони стануть філіями компанії і працюватимуть у структурі ПАТ «Укрзалізниця».

«Крім того, нова організаційно-правова форма господарювання дозволить перейти від територіального принципу формування залізничного бізнесу до національного. Зокрема, дозволить за функціональною ознакою створити кілька компаній, що спеціалізуються на певних видах перевезень, вантажних, пасажирських, а також компанію, що займається інфраструктурою», - зауважують в «Укрзалізниці».

Наголошується, що реформування галузі передбачається у два етапи: На першому етапі діятиме перехідна структура, побудована за функціональним принципом, - єдина акціонерна компанія з виокремленими за напрямками роботи департаментами.

В ході ж другого етапу проведення реформи, передбачається до 2017 року провести повноцінне виокремлення філій та залежних компаній за основними напрямками роботи. А формування кінцевої структури ПАТ «Укрзалізниця» має відбутися у 2020 році.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниця» вирішила не підвищувати вартість проїзду в поїздах внутрішнього сполучення. Натомість, на підприємстві скаржаться на низький рівень відшкодувань за перевезення пільговиків та пропонують врегулювати це питання.

 
Коментарі (1)
Александр1
01 Грудня 2015 p. 17:07
Еще одна стала "публичной".