ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкрзалізниця оновить рухомий склад на 18 млрд грн

Укрзалізниця оновить рухомий склад на 18 млрд грн

ПАТ "Укрзалізниця" має намір направити в 2018 році на придбання і модернізацію рухомого складу 18,4 млрд грн

ПАТ "Укрзалізниця" має намір направити в 2018 році на придбання і модернізацію рухомого складу 18,4 млрд грн

ПАТ "Укрзалізниця" має намір направити в поточному році на придбання і модернізацію рухомого складу 18,4 млрд грн. Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов на конференції "Залізниці України: розвиток та інвестиції".

За даними Кравцова, інформацію про використання коштів можна буде подивитися на офіційному державному порталі Е-Data. Паралельно з цим спеціальна робоча група на рівні Кабміну розробляє концепцію реформування корпоративного управління держпідприємства, уточнив Кравцов.

Нагадаємо, раніше Кравцов повідомив, що УЗ витратить на оновлення своєї інфраструктури рекордні 26,5 млрд грн. За його словами, 18,5 млрд грн УЗ інвестує в оновлення рухомого складу. Також "Укрзалізниця" планує придбати 60 пасажирських вагонів і модернізувати 226 вже наявних. Крім того, в УЗ хочуть в 2018 році закупити дві секції електропоїздів і відремонтувати 100 секцій.

Разом з тим учасники конференції відзначають, що вперше великий транспортний монополіст ініціює відкрите обговорення власної політики. Це дає бізнесу можливість висловити свої пропозиції та долучитися до її формування.

"Ми бачимо, що сьогодні УЗ відкрита для діалогу. Але діалог будується з двох сторін: тепер бізнес повинен прибрати лобіювання власних інтересів з першого плану, і перейти на новий формат конструктивного діалогу", - повідомив голова Національної ліги транспортного бізнесу Максим Рахлінський.

 

 
Коментарі (0)