ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» опинилася в списку найбільших компаній Європи

«Укрзалізниця» опинилася в списку найбільших компаній Європи

«Укрзалізниця» зайняла високий щабель у щорічному рейтингу 500 найбільших компаній із 18 країн Європи, які розподілені по 5 базовим галузям.

Державна адміністрація залізничного транспорту України зайняла 21 місце в щорічному рейтингу аудиторської компанії Deloitte «Топ- 500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи». Про це пише НБН.

Таким чином, «Укрзалізниця» підтвердила свої високі позиції і залишається лідером (№ 1) серед українських компаній споживчого сектора і транспорту, представлених у рейтингу найбільших компаній Центральної та Східної Європи.

Зокрема, «Укрзалізниця» посіла друге місце в топ-3 найкращих компаній у галузі «Споживчий сектор і транспорт» європейських країн.

Нагадаємо, в травні 2013 року відомство здійснило дебютний випуск єврооблігацій на суму 500 млн доларів США терміном на 5 років на міжнародних ринках боргового капіталу під 9,5 % річних , а в серпня 2013 «Укрзалізниці » вдалося залучити фінансові ресурси під програму оновлення локомотивного парку на дуже вигідних умовах, аналогічних умовам міжнародного ринку боргових капіталів.

Рейтинг «Топ-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи» складений на базі інформації за доходами компаній за 2012 фінансовий рік. Доходи розраховувалися в євро за відповідним середнім обмінним курсом. У рейтинг входять 500 компаній з 18 країн, які розподілені по 5 базовим галузям.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше «Укрзалізниця» заявляла про  те, що за 7 місяців поточного року збитки від перевезення пасажирів становлять мільярди гривень. Такі негативні показники можуть призвести до подорожчання користування залізницею.

 
Коментарі (0)