ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкрзалізниця отримала землю для поїзда в Бориспіль

Укрзалізниця отримала землю для поїзда в Бориспіль

Будівельні роботи повинні початися вже в червні

Бориспільська мерія передала в постійне користування ПАТ "Укрзалізниця" 3,5 га міської землі для будівництва нового сполучення між київським вокзалом і міжнародним аеропортом "Бориспіль". Про це повідомив в. о. голови правління компанії Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.

Через відведена земельна ділянка пролягатиме частина маршруту експреса від діючої залізниці перегін імені Георгія Кірпи-Бориспіль до автомобільної траси Київ-Харків.

Зараз в роботі триває перший етап - проектно-вишукувальні та організаційно-технічні роботи. Крім 3,2 км шляху, будуть побудовані 340-метрова одноколійна залізнична естакада над трасою Київ-Харків і дві зупинкові платформи поблизу терміналу D аеропорту "Бориспіль".

Згідно з проектом, "Укрзалізниці" має бути передано шість земельних ділянок загальною площею 13 га. Розпочати будівельні роботи плануємо за графіком - вже в червні.

Нагадаємо, на початку 2018 року Кабмін перейнявся ідеєю з'єднати міжнародний аеропорт "Бориспіль" зі столичним залізничним вокзалом. "Укрзалізниця" закінчила процес підготовки проектної документації. Прокласти нові колії обіцяють до кінця 2018 року.

Раніше в інтерв'ю Delo.ua заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань повідомив, що уряд розглядав кілька проектів повідомлення з аеропортом "Бориспіль".

Перший проект - це ж / д експрес, новий поїзд на дизель-потягу. Необхідно буде побудувати "перемичку", 8 км шляху і запустити склад. Цей склад може піти з двох ж / д вокзалів (від Центрального через Дарницький вокзал). Вартість проекту - $ 120 млн. Реалізувати проект можна протягом одного року.

Другий варіант - Tram-Train. Це аналог швидкісного трамвая, який може курсувати по ж / д шляхах. Він теж повинен йти від Центрального ж / д вокзалу. Маршрут цього трамвая охопить собою частину Старої Дарниці та Троєщину. Передбачається, що це проект не тільки вирішить питання повідомлення з аеропортом "Бориспіль", а й частково зніме питання транспорту на Лівому березі Києва. Вартість проекту - $ 300 млн. Реалізація цього проекту займе близько 3-4 років.

 

 
Коментарі (0)