ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Укрзалізниця» планує подальше підвищення тарифів для пасажирів

«Укрзалізниця» планує подальше підвищення тарифів для пасажирів

У фінансовому плані "Укрзалізниці" (УЗ) на 2019 рік передбачено підвищення пасажирських тарифів на 25,4%

У фінансовому плані "Укрзалізниці" (УЗ) на 2019 рік передбачено підвищення пасажирських тарифів на 25,4%. Але таке рішення ще має затвердити Кабмін, і до цього моменту питання індексації пасажирських тарифів не варто. Про це розповів в інтерв'ю "Сегодня" глава правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

"Дійсно, проект попереднього фінансового плану передбачає індексацію пасажирських і вантажних тарифів. Але до обговорення фінансового плану питання індексації пасажирських тарифів не варто. Якщо говорити в загальному, пасажирські тарифи повинні індексуватися і підвищуватися відповідно до змін в собівартості. А ми бачимо чітку динаміку інфляції , індексу цін промислових виробників і, звичайно, не можемо ігнорувати вартість наших послуг, в тому числі пасажирських перевезень. тому ціни будуть змінюватися - іншого пут не існує. Питання - як це зробити відповідно до економічних реалій, як не зачепити незахищені верстви населення, які менш платоспроможні, і яким чином врівноважити якість і вартість перевезень", - зазначив Кравцов.

За його словами, саме для цього УЗ запропонувала розділити пасажирські поїзди на класи за рівнем комфорту і послуг, з різним підходом до встановлення тарифів.

"Це потрібно для того, щоб" Укрзалізниця "змогла встановлювати економічно обґрунтовані ціни на проїзд в поїздах з високим рівнем комфорту", - пояснив Кравцов.

Як повідомлялося, за Угодою про Асоціацію з ЄС, Україна до 2022 року має створити конкурентні умови на залізниці. До парламенту вже внести законопроект про "ж / д реформу". "Сегодня" розібралися, що депутати Ради хочуть зробити з залізницею в Україні.

 

 
Коментарі (0)