ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» розділиться на операторів з перевезення та управління інфраструктурою

«Укрзалізниця» розділиться на операторів з перевезення та управління інфраструктурою

"Укрзалізниця" планує створити дочірніх пасажирського і вантажного перевізників і відокремити їх операційно і фінансово від управління шляхами та інфраструктурою

"Укрзалізниця" планує створити дочірніх пасажирського і вантажного перевізників і відокремити їх операційно і фінансово від управління шляхами та інфраструктурою. При цьому компанія планує залишити за собою корпоративний контроль за цими активами (тягою і парком вагонів) як вертикально інтегрований холдинг. Компанія визначає перевезення пасажирів і вантажів як генеруючі дохідність напрямку, а управління інфраструктурою - як сервісну вертикаль. При цьому окрема "ремонтна" вертикаль виробництва стане допоміжною до основної діяльності.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише Володимир Кузьо. За його словами, стратегія передбачає дерегуляцію тарифів: поділ тарифу на локомотивну, інфраструктурну складові і перегляд тарифу відповідно до зміни індексу-бенчмарка (пропонується взяти за бенчмарк індекс цін виробників).

"Оптимізація мережі та виробничих підрозділів стане вимушеним кроком зниження витрат (англ. Cost cutting), що призведе до оптимізації чисельності обслуговуючого персоналу і протяжності шляхів, - зазначає експерт. - В той же час залишилася інфраструктура, з точки зору компанії, повинна стати більш ефективною: будуть скорочені "вузькі місця", оновлено обладнання для обстеження шляхів, створені хаби для транскордонної транспортування вантажів, модернізовано вокзальні комплекси ".

Детальніше про реорганізацію "Укрзалізниці" читайте в статті Володимира Кузьо "Нова стратегія УЗ" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

 

 
Коментарі (0)