ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» «відгороджується» від небезпеки

«Укрзалізниця» «відгороджується» від небезпеки

Залізничники щороку витрачають мільйони гривень на обладнання переїздів засобами безпеки. Втім, фінансовий стан «Укрзалізниці» та нестача коштів у держбюджеті не дозволяють оперативно реалізувати відповідну галузеву програму.

«Укрзалізниця» планує до 2015 року обладнати додатковими засобами безпеки 51 залізничний переїзд. Це передбаче у рамках п’ятирічної галузевої програми забезпечення безпеки руху, яку транспортна монополія реалізує з 2011 року. На ці цілі «Укрзалізниця» щороку направляє понад 40 млн грн та ще близько 300 млн грн на утримання засобів безпеки на залізничних переїздах. Про це «У.К.» повідомили у прес-центрі Державної залізничної адміністрації України.

У цьому році Укрзалізниця власним коштом планує обладнати автоматичною світлофорною сигналізацією 8 та капітально відремонтувати 85 залізничних переїздів. Зокрема, упродовж останніх трьох років в рамках галузевої програми технічно переоснащені 33 переїзди, де є інтенсивний автомобільний рух. За словами першого заступника начальника головного управління безпеки руху «Укрзалізниці» Володимира Крота, на залізничних переїздах встановлюються такі додаткові технічні засоби, як шлагбауми, у тому числі і такі, що забезпечують перекриття усієї проїжджої частини, загороджувальні бар’єрні установки, звукова та світлофорна сигналізація зі зміненою конструкцією.

Посадовець також пояснив, що на залізницях України існують 4 категорії залізничних переїздів, перші дві – з найбільш інтенсивним рухом. Залежно від категорії, переїзд додатково обладнується світлофорами, шлагбаумами, звуковими сигналами тощо. «Замість залізничних переїздів можливе будівництво шляхопроводів, але коштом державного бюджету і силами «Укравтодору». Протее, такі витрати у держбюджеті на 2014 рік, на жаль, не передбачені», – зазначив Володимир Крот.

Втім, фінансовий стан «Укрзалізниці» залишає бажати кращого. Як раніше повідомляла «У.К.», збитки від пасажирських перевезень за січень-листопад 2013 року склали майже 6 млрд грн, у тому числі в дальньому сполученні – понад 2,7 млрд грн, у приміському сполученні – більш як 3,2 млрд грн.  

 
Коментарі (1)
Олена2
06 Лютого 2014 p. 14:41
Як це до 2015 року обладнають? Укрзалізниця з дуба впала???? Ще рік будуть гинути люди?????? В Сумах тільки 13 загинуло, цього недостатньо?