ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» відмовила Сумам у регіональному сполученні

«Укрзалізниця» відмовила Сумам у регіональному сполученні

Сумчанам відмовили у залізничному сполученні із регіонами України. В «Укрзалізниці» своє рішення аргументували зменшенням пасажиропотоку та зношеністю рухомого складу пасажирських потягів.

Державна адміністрація залізничного транспорту відмовила у проханні сумської влади щодо забезпечення залізничного сполучення міста із західними, південними та центральними областями країни. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Сумської міської ради.

Зокрема, сумські депутати просили також відновити залізничний маршрут «Харків-Ужгород» через місто. На що в «Укрзалізниці» відповіли, що пасажиропотік після різдвяних свят суттєво зменшився.

«Через збитковість від курсування потягів у дальньому сполученні, рух потягу «Харків-Ужгород» через Суми не передбачається», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, в «Укрзалізниці» наголосили, що пасажирські перевезення на вітчизняних залізницях здійснюють в умовах дефіциту рухомого складу пасажирських потягів, зношеність яких складає майже 90%.

«На сьогодні перевезення пасажирів із Сум до західних регіонів України забезпечується лише з пересадкою на станції Київ», - зазначається у повідомленні Сумської міської ради.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, до Великодня «Укрзалізниця» призначила ще два додаткових поїзда з Києва до Кам’янець-Подільського та Жмеринки. Це пов’язано з підвищенням пасажиропотоку.

 
Коментарі (0)