ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» вимагає вкладень в 50 млрд гривень щорічно

«Укрзалізниця» вимагає вкладень в 50 млрд гривень щорічно

На сайті державного холдингу «Укрзалізниця» повідомили, що підприємство потребує держпідтримки в 50 млрд гривень щорічно

На сайті державного холдингу «Укрзалізниця» повідомили, що підприємство потребує держпідтримки в 50 млрд гривень щорічно.

«Велику надію ми покладаємо на державу та її підтримку, яка, за нашими підрахунками, необхідно в обсязі до 50 млрд грн щорічно, адже державне фінансування залізниць є загальносвітовою практикою і збільшується в умовах кризи», - наголошується в повідомленні.

У компанії заявили, що перспективи «Укрзалізниці» обговорювалися наглядовою радою і правлінням з головою виконавчого комітету Національної ради реформ Саакашвілі. Завдяки реалізації антикризових заходів компанія вже заощадила 6.5 млрд гривень

Нагадаємо, що з 21 червня 2020 року «Укрзалізниця» вводить тимчасове обмеження на в'їзд іноземних порожніх зерновозів, цементовозів та інших вантажних поїздів.

В Управлінні комерційної роботи компанії уточнили, що заборона вводиться через завантаженість в Україні парку вантажних вагонів. Також це своєрідна боротьба з профіцитом.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський під час селекторної наради з проблем протидії епідемії коронавируса дав доручення міністру інфраструктури України забезпечити закупівлю електропоїздів з хорошою системою кондиціонування щоб зменшити ризики інфікування.

При цьому ні по потягах, ні по пасажирських вагонів Укрзалізниця не має сьогодні затвердженого фінансового плану.

Так само, питання співпраці "Укрзалізниці" і Deutsche Bahn в плані надання консультаційних послуг німецькою компанією вирішили перенести на невизначений термін у зв'язку з пандемією коронавирусной інфекції по всьому світу.

 

 
Коментарі (0)