ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкрзалізниця займеться реформою столичної приміської електрички

Укрзалізниця займеться реформою столичної приміської електрички

Укрзалізниця (УЗ) спільно з Київською міською державною адміністрації (КМДА) розробляє проект розвитку міської та приміської електрички в київському регіоні

 

Укрзалізниця (УЗ) спільно з Київською міською державною адміністрації (КМДА) розробляє проект розвитку міської та приміської електрички в київському регіоні. Про сьогодні повідомив журналістам глава УЗ Євген Кравцов.

"Після того, як нам вдалося успішно запустити повідомлення з Борисполем, бачимо великий попит в Києві і Україні щодо поліпшення якості приміського сполучення. У нас є пілотний проект, який презентуємо найближчим часом. Йдеться про повне якісне оновлення приміського сполучення київського вузла", - сказав Кравцов.

За його словами проект буде реалізовуватися спільно з місцевою владою, яка повинна забезпечити співфінансування.

"Для реалізації необхідно співфінансування і фінансовий ресурс з боку місцевих органів влади. Проект в порівнянні з бюджетами розвитку міста Києва та області зовсім недорогий і складе кілька мільярдів гривень. Він повинен припускати повне оновлення рухомого складу приміських поїздів за київським вузлу, яке з'єднує київське кільця і територію міста (де у нас багато станцій), а також ближнього передмістя в напрямку Ірпеня, Білої Церкви, Броварів, Борисполя, Обухова - там де вже зараз є добре розвинена ж / д інфра труктура ", - зазначив глава УЗ.

Він додав, що оновлена ​​електричка курсуватиме з періодичністю 10-15 хв в години пік з передмістя.

"Ми б хотіли зробити на базі інфраструктури УЗ в Києві Київський S-Bahn (мережа приміської та міської електрички в Німеччині, - ред.) - як Берліні, Франкфурті, Мюнхені. Інфраструктурна частина, найдорожча є. Її треба буде поліпшити і обкататть. ми вважаємо що проект повинен бути орієнтований на пасажирів передмістя. Це проект на перспективу - кілька років. Якщо з київського вокзалу планувалося зробити цукерку, з цього проекту можна зробити бомбу ", - сказав Кравцов.

Нагадаємо, в середу, 13 березня глава українського уряду Володимир Гройсман дав доручення КМДА спільно з УЗ опрацювати проект розвитку міської електрички в столиці.

 

 
Коментарі (0)