ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» займеться впровадженням нових стандартів безпеки в поїздах

«Укрзалізниця» займеться впровадженням нових стандартів безпеки в поїздах

«Укрзалізниця» спільно з правоохоронцями домовилися виробити нові підходи і стандарти безпеки в поїздах

«Укрзалізниця» спільно з правоохоронцями домовилися виробити нові підходи і стандарти безпеки в поїздах. Про це заявив в.о. голови правління УЗ Іван Юрик на сторінці в соцмережі Facebook.

Компанія поки обговорює питання залучення правоохоронців для патрулювання пасажирських вагонів. До супроводу поїздів, ймовірно, долучать співробітників Нацполіціі.

Укрзалізниця продовжує облаштовувати вагони і вокзали камерами відеоспостереження. Зараз їх близько тисячі.

Випадки агресивної поведінки пасажирів останнім часом не рідкість. Саме тому, керівник Укрзалізниці наполягає на виробленні нових підходів і стандартів безпеки в поїздах.

«До супроводу поїздів повинні бути залучені працівники Нацполіціі. Зараз обговорюємо це питання », - повідомив він.

Глава «Укрзалізниці» також розповів, що на вокзалах і в поїздах продовжують встановлювати камери відеоспостереження. Вони вже є приблизно в тисячі вагонів - це третина парку перевізника.

«Маю тверде переконання, що спільними зусиллями нам вдасться відпрацювати оперативну взаємодію з правоохоронними органами та вибудувати якісно нову систему безпеки в поїздах», - зазначив Іван Юрик.

Раніше член наглядової ради перевізника Сергій Лещенко заявив, що залучення поліції охорони обходитиметься «Укрзалізниці» 250 млн грн. на рік. Він також підкреслив, що транспортна міліція не супроводжує потяги з 2012 року. У 2015 році вона була ліквідована.

 

 
Коментарі (0)