ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» закупить крюківські дизель-поїзди

«Укрзалізниця» закупить крюківські дизель-поїзди

ПАТ "Укрзалізниця" і ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" підписали договір про постачання шести пасажирських дизель-поїздів до кінця 2019 року

ПАТ "Укрзалізниця" і ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" підписали договір про постачання шести пасажирських дизель-поїздів до кінця 2019 року.

Відповідний документ був підписаний за результатами тендеру, що відбувся в липні, повідомляє ЦТС з посиланням на info.uz.ua.

Сума контракту склала 1,062 млрд грн, один дизель-поїзд вітчизняного виробництва обійдеться українським залізницям в 177 млн ​​грн. Як відзначають в "Укрзалізниці", це найбільша подібна угода за останні 5 років.

У кожному поїзді передбачається один вагон першого класу і два - другого. Для зручності пасажирів сидіння будуть ергономічними з м'яким покриттям, між ними встановлять столики. Також будуть передбачені місця для зберігання багажу, багажні полиці і гачки для одягу. Вагони будуть обладнані системою кондиціонування повітря, телевізійними моніторами і звуковими пристроями з регулятором гучності. Крім того, в нових "дизелях" встановлять екологічно чисті туалети замкнутого типу. В одному з вагонів будуть передбачені два місця для пасажирів на інвалідних візках та їх супроводжуючих. Також для людей з особливими потребами там обладнають туалет.

Перед виготовленням поїздів завод-виробник зобов'язаний буде надати на розгляд "Укрзалізниці" кілька варіантів планування вагонів першого і другого класу з одностороннім і зустрічним розташуванням крісел.

Нагадаємо, раніше в керівництві УЗ відмовилися від ідеї покупки уживаних дизель-поїздів з Німеччини.

 

 
Коментарі (0)