ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» запустить електрички в прифронтовій зоні

«Укрзалізниця» запустить електрички в прифронтовій зоні

В кінці весни-початку літа 2018 року "Укрзалізниця" запустить в Донецькій області два модернізованих приміських електропоїзда.

 

В кінці весни-початку літа 2018 року "Укрзалізниця" запустить в Донецькій області два модернізованих приміських електропоїзда. Вони курсуватимуть між Маріуполем, Кальчик, Карань, Волновахою і Велико-Анатолію

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на повідомлення компанії.

Відзначається, що графік руху електричок буде попередньо погоджений зі Збройними силами України.

"Через події на Сході України значно постраждало залізничне сполучення в (Донецькому) регіоні. Ми були змушені переорієнтувати рух поїздів з одних ділянок на інші. Це стосується і руху приміських поїздів. Цей регіон України потребує повноцінного приміському залізничному сполученні. Тому з кінця травня-початку червня на заміну старим вагонам запускаємо два відремонтованих приміських потяги в шестивагонної комплектації, які допоможуть поліпшити ситуацію з приміськими перевезеннями і задовольнити потрібне сті населення під час пікових літніх перевезень ", - зазначив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Крім того, в компанії нагадали, що триває модернізація ділянки Камиш-Зоря-Волноваха, після завершення якої залізничники вже в цьому році зможуть скоротити час руху пасажирських поїздів на напрямку.

У цьому році "Укрзалізниця" на одну годину в кожному напрямку прискорила пасажирські поїзди Київ-Маріуполь. Крім цього, збільшилася і кількість поїздів - з 2 пар на добу в 2014 році до 5 пар зараз. Населеність поїздів свідчить про те, що тепер обсяги пасажирських перевезень задовольняють місто.

У більш віддаленій перспективі в Маріуполі планують перенести від моря залізницю і утворити хаб з аеропорту і вокзалів. Про це розповів головний архітектор міста Олександр Каверін.

"Одне з ключових змін торкнеться залізниці. У Маріуполі вона проходить уздовж берега моря. Ми хочемо прибрати залізничні колії подалі від узбережжя і пустити їх із західного боку, таким чином, розширимо прибережну зону для людей", - зазначив Каверін.

 

 
Коментарі (0)