ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкрзалізниця запустить «сімейні» вагони

Укрзалізниця запустить «сімейні» вагони

Укрзалізниця спільно з Дитячим фондом ООН (UNICEF) впровадить на внутрішніх пасажирських перевезеннях «сімейні» вагони

 

Укрзалізниця спільно з Дитячим фондом ООН (UNICEF) впровадить на внутрішніх пасажирських перевезеннях «сімейні» вагони.

Про це повідомив голова правління акціонерного товариства «Укрзалізниця» Євген Лященко під час брифінгу, пише Інтерфакс-Україна.

«“Сімейні” вагони будуть мінімум на трьох внутрішніх маршрутах, це шість вагонів. Можливо, таких вагонів буде більше», — сказав він.

За словами Лященка, проєкт буде реалізовано до кінця 2024 року.

Також він зауважив, що концепцію проєкту розробила організація UNICEF, коштом якої буде профінансовано переобладнання вагонів.

Раніше в Україні впровадили жіночі купе у пасажирських поїздах. 15 травня 2023 року на сайті Кабінету міністрів зареєстрували петицію з проханням створити окремі вагони для жінок та чоловіків у потягах Укрзалізниці. Зібрати 25 тисяч підписів, необхідних для розгляду урядом, вдалося за три тижні. Укрзалізниця відреагувала на петицію, не чекаючи, поки збереться необхідна для її розгляду кількість підписів, оголосивши про запуск пілотного проєкту з жіночими купе. Спочатку придбати квитки у жіночі купе можна було лише на чотири потяги: №81 Київ — Ужгород, №41 Дніпро — Трускавець, №75 Київ — Кривий Ріг та №15 Харків — Ясіня. Проте через популярність послуги Укрзалізниця вирішила масштабувати проєкт.

Раніше Укрзалізниця повернула воєнізовану охорону до низки пасажирських поїздів, а також впровадила посаду маршала залізничної безпеки. Спеціально підготовлені фахівці відповідатимуть за безпеку під час пасажирських перевезень та своєчасно реагуватимуть за потреби. Важливим нюансом є те, що маршали ловитимуть правопорушників інкогніто.

 

 

 
Коментарі (0)