ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» змінила правила перевезення

«Укрзалізниця» змінила правила перевезення

Залізничники внесли корективи у правила перевезення пасажирів, вантажу на пошти. Зміни стосуються пільгового проїзду студентів, необхідних для пред’явлення документів та перевезення домашніх улюбленців тощо.

Від сьогодні «Укрзалізниця» перевозитиме пасажирів, пошту та вантаж за новими правилами. Про це йдеться на сайті відомства.

Відтепер для перевезення дітей віком до 16 років достатньо пред’явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження чи інші документи, що засвідчують вік дитини.
 
Для студентів, як і раніше, збережено пільговий проїзд у соціальних вагонах. Вони і надалі сплачуватимуть половину вартості проїзду в загальних, плацкартних, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучення, а також усіх вагонах регіональних поїздів.
 
При проїзді у вагонах вищої категорії - СВ, купе, перший клас (крім регіональних поїздів) для студентів встановлена повна вартість проїзного документа, знижка на ці вагони вже не діє.
 
Крім того, відтепер можна буде перевозити домашніх улюбленців (дрібних собак, котів та ін.) у плацкартних вагонах нічних поїздів, раніше, незалежно від того малий чи великий собака, у плацкартних вагонах їх возити не дозволялося.
 
Також «Укрзалізниця» розширила перелік документів, які потрібно пред'явити при посадці у поїзд. Військовослужбовцям відтепер достатньо пред’явити військовий квиток.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», через кілька днів буде відновлено залізничне сполучення з Маріуполем. Це стало можливо після відповідного погодження про відновлення руху поїздів на цій ділянці Міністерством внутрішніх справ та Службою безпеки України.
 
Коментарі (0)