ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» змінює керівництво ключових підприємтсв

«Укрзалізниця» змінює керівництво ключових підприємтсв

«Укрзалізниця» оголосила конкурс на посади голів чотирьох державних підприємств, на яких нещодавно були виявлені фінансові порушення, що призвели до багатомільйонних збитків у цих компаніях. Офіційне повідомлення розміщене на сайті «Укрзалізниці»

З метою вдосконалення системи надання транспортних послуг, поліпшення якості, виведення їх на новий рівень розвитку публічне акціонерне товариство «Українська залізниця» продовжує формування нової управлінської команди та розпочинає пошук кандидатів на посади голів правління ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод», «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод», «Гніванський завод спецзалізобетону», «Коростенський завод залізобетонних шпал».

Відкритий відбір кандидатів триває з 28 квітня 2016 року до 25 травня 2016 року включно. 

Нагадаємо, раніше на цих підприємствах були зафіксовані фінансові порушення, внаслідок яких вони понесли багатомільйонні збитки.

Наймасштабніші порушення виявлені на ПрАТ «Запорізький  електровозоремонтний завод». Так, підприємство завершило 2015 рік зі збитком 18,3 млн гривень. Незважаючи на збитковий фінансовий результат, завод на 18,8 млн грн перевищив витрати, затверджені фінансовим планом, що є порушенням п. 2 ст. 75 Господарського кодексу. Окрім того, з порушенням законодавства завод самовільно залучив 29,9 млн грн кредитних коштів, за користування якими сплачено 425 тис. гривень відсотків.

Фінансовим результатом ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону» відповідно до фінансового плану на 2015 рік передбачався прибуток в сумі 990 тис. грн. Проте, по факту за 2015 рік Товариство отримало збиток в сумі 18,6 млн. гривень. Невиконання плану з отримання чистого прибутку в основному спричинене не виконанням плану по виробництву та реалізації залізобетонних шпал та опор контактної мережі за замовленнями Укрзалізниці.

В порушення п.2 ст.75 Господарського кодексу України, ПрАТ «Коростенський завод ЗБШ» здійснено закупівлю металевого кріплення до шпал на суму 130 655 тис. грн. та його реалізацію, що не передбачалось фінансовим планом підприємства на 2015 рік. Статутом підприємства, який діяв в 2015 році, не передбачено діяльність купівлі продажу матеріалів.

Фінансовим результатом ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод» відповідно до фінансового плану на 2015 рік передбачався прибуток в сумі 5,1 млн грн. Проте, по факту за 2015 рік товариство спрацювало у збиток в сумі 6,5 млн гривень. Незважаючи на збитковий фінансовий результат, заводом в порушення п. 2 ст. 75 Господарського кодексу протягом 2015 року здійснено витрат понад показники, затверджені фінансовим планом, на загальну суму 7,8 млн грн., в тому числі: адміністративних – 1,4 млн грн. (утримання автотранспорту, витрати на відрядження, юридичні послуги, тощо), витрати на сировину та основні матеріали – на 10 млн грн.).

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Квітня 2016 p. 21:09
Передбачаю, що Укрзалізниця буде порізана на металобрухт, і у такому вигляді продана за кордон, подібно до переважної більшості пострадянських промислових підприємств.На виручені гроші продовжиться розбудова конча-заспи.