ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» «зупиняє» поїзди далекого сполучення

«Укрзалізниця» «зупиняє» поїзди далекого сполучення

З метою підвищення доступності та зручності залізничного транспорту у столиці «Укрзалізниця» запроваджує зупинки для низки поїздів далекого сполучення на станціях «Дарниця», «Київ-Московський» та «Святошин».

З метою підвищення доступності та зручності залізничного транспорту у столиці України «Укрзалізниця» запроваджує зупинки для низки поїздів далекого сполучення на станціях «Дарниця», «Київ-Московський» та «Святошин», які знаходяться в межах міста Київ.

Про це «У.К.» повідомляє прес-служба Держадміністрації залізничного транспорту.

Звертаємо увагу, що окрім зазначених станцій усі поїзди будуть мати кінцеву зупинку на центральному залізничному вокзалі станції «Київ-Пасажирський». Запровадження додаткових зупинок дозволить пасажирам заощаджувати час та швидше доїздити до місць призначення.
 
Зокрема, на залізничній станції «Святошин» пасажири поїздів далекого сполучення львівського та коростенського напрямків зможуть пересісти на однойменну станцію Київського метрополітену та скористатися численними маршрутами тролейбусів та автобусів. Виходячи на цій стації, пасажири зможуть швидше дістатися до різних частин Святошинського та Шевченківського районів столиці.
 
Станція «Київ-Московський», яка розташована у Голосіївському районі Києва, стане в нагоді для пасажирів, які прибувають в столицю із Запоріжжя, Севастополя, Сімферополя, Дніпропетровська та Кривого Рога. З цієї залізничної станції пасажири можуть вийти на вул. Саперно-Слобідську та Залізничне шосе. Ця станція стане в нагоді для пасажирів, що прямують в Голосіївський та Печерський райони столиці. Наразі триває робота над організацією додаткових маршрутів громадського транспорту до цієї станції.
 
Станція «Дарниця», де зупинятимуться ряд поїздів з Москви, Полтави, Харкова, Чернігова та Луганська, стане в нагоді, в першу чергу, для понад мільйона жителів київського лівобережжя, а також гостей столиці що прямують в Деснянський, Дніпровський та Дарницький райони Києва. З цієї залізничної станції пасажири можуть вийти на вул. Бориспільську та вул. Празьку та скористатися численними маршрутами трамваїв та автобусів, які прямують у різні частини лівобережжя.
 
Таке розподілення пасажиропотоків між різними станціями в межах великих міст дуже поширене в багатьох країнах Європи, оскільки дозволяє пасажирам обирати оптимальний маршрут пересування по місту та не витрачати зайвий час.
 
«Укрзалізниця» планує й надалі збільшувати кількість поїздів дальнього сполучення, які будуть робити зупинки на станціях «Дарниця», «Київ-Московський» та «Святошин».
 
Такі заходи передбачені пунктом 179.1.5 Указу Президента України №187/2012 Про Національний план дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».
 
 
Коментарі (0)