ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізницю» планують вивести на IPO

«Укрзалізницю» планують вивести на IPO

Кравцов розповів, чому виступає за IPO "Укрзалізниці"

Підготовка до IPO дає компанії унікальну можливість поліпшити ефективність роботи і якість корпоративного управління, а також скоротити корупцію.

При існуючому масштабі бізнесу і зношеності інфраструктури та рухомого складу, а також беручи до уваги політичні та економічні ризики, недосконале законодавство та інші стоп-фактори, продаж всієї компанії або великого сегмента бізнесу одному стратегічному партнеру в найближчій перспективі навряд чи можлива. Таку думку висловив голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на Економічну правду.

На мою думку, найбільш дієвим механізмом залучення інвестицій в галузь в найближчому майбутньому є саме IPO. Ми можемо пропонувати ринку частину акцій всієї компанії або якогось окремого бізнес-сегмента - можливі різні сценарії. Крім недорогих довгих грошей, IPO дає компанії унікальну можливість поліпшити ефективність роботи і якість корпоративного управління в процесі його підготовки. IPO - це чудова щеплення від корупції і неефективності, яке зробить Укрзалізницю сильніше і привабливіше для іноземних інвесторів, - розповів Кравцов.

Він додав, що терміни і умови приватизації Укрзалізниці буде встановлювати її власник - держава.

Раніше ЦТС писав про те, що глава УЗ послідовно виступає за збереження держконтролю над компанією.

"Моє бачення" Укрзалізниці "- орієнтація на IPO, продаж частини акцій на відкритому ринку. При цьому так, щоб держава зберегла контроль над ключовим активом, але були залучені приватні інвестори, які дали б гроші на розвиток компанії", - висловився Євген Кравцов. На його думку, з двох можливих варіантів залучення інвесторів, саме вихід на відкриті ринки є більш правильним. "У разі виходу на відкритий ринок компанія отримує велику кількість дрібних інвесторів, які вкладають гроші в відповідно до ринкової ціни акцій. Щодо великого стратегічного партнера, то буде відчуватися більший вплив на" Укрзалізницю ". Хоча, УЗ зможе отримати користь у вигляді нових технологій, методів управління, підходів, міжнародної підтримки конгломератів ", - пояснив він.

 

 
Коментарі (0)