ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізницю» повернули під Мінінфраструктури

«Укрзалізницю» повернули під Мінінфраструктури

Кабінет міністрів України повернув АТ "Укрзалізниця" до сфери управління Міністерства інфраструктури України

Кабінет міністрів України повернув АТ "Укрзалізниця" до сфери управління Міністерства інфраструктури України.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook.

"Рішенням уряду" Укрзалізницю "повернули до сфери управління Міністерства інфраструктури. Реформа" Укрзалізниці ", яка повинна була початися ще три роки тому, нарешті відбудеться", - написав він.

"Українська залізниця" (АТ "Укрзалізниця") - державне акціонерне товариство залізничного транспорту загального користування, національний перевізник вантажів і пасажирів. Де-факто є державним підприємством-монополістом у сфері залізничних перевезень.

На засіданні 12 червня Кабінет міністрів України затвердив стратегію акціонерного товариства "Укрзалізниця" на 2019 - 2023.

У стратегії прописані підходи, за допомогою яких в наступні роки повинна здійснюватися системна структурна реформа "Укрзалізниці". Стратегія зосереджена на підготовці "Укрзалізниці" в конкуренції з приватним сектором.

Зокрема, документ передбачає створення сприятливих умов для якісних і кількісних вимог держави до залізничних перевезень. Він також буде сприяти утриманню міцної фінансової стабільності компанії, забезпечення безпеки перевезень та ряду інших вимог.

 

 
Коментарі (0)