ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд анонсував кінець «газової халяви»

Уряд анонсував кінець «газової халяви»

Урядовці пообіцяли, що власники елітного житла, які опалюють маєтки газом, не будуть отримувати дешеве «блакитне» паливо. Соціальні норми обіцяють лише окремим категоріям населення.

Уряд оголосив про закінчення користування соціальними нормами газоспоживання для опалення елітного житла. А от пільговикам та соціально незахищеним верствам населення Кабінет Міністрів пообіцяв дешевий газ. Про це на засіданні уряду заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Так, чиновник запевнив, що власники великої житлової площі не будуть отримувати дешевий природний газ для опалення помешкань.

«Той, хто опалює 1 тис. кубометрів газу в елітному будинку, не буде отримувати дешевий газ. Все, халява закінчилася. Той, хто потребує – так держава дасть. Той, хто має маєтки на мільйони доларів і користується дешевою соціальною нормою, більше не буде користуватися цим», – каже прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, влада вважає підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги  найкращим стимулом  для розвитку енергоефективності та енергозбереження в Україні. Адже чим менше споживання енергоресурсів, тим менші рахунки. Чиновники заявляють, що українці споживають занадто велику кількість енергоносіїв, що нещадно б’є і по державному бюджету.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Квітня 2015 p. 23:33
Прочитавши вищенаведену статтю , наївний споживач, що не має газового лічильника в квартирі, може подумати, що держава хоче зменшити йому оплату за газ. "Чудасія якась, цього не може бути", -- виникає наступна думка, яка і є , до речі, правильною. Особисто мій прогноз наступний. Мешканці багатоповерхівок раніше платили за газ по нормативам, а тепер будуть платити за так зване "фактичне" споживання, яке у 5-7 разів перевищує нормативне (аналогічно до того, як сплачують за холодну воду при відсутності квартирного лічильника).Відповідно, і оплата за газ буде нараховуватися за "фактично" спожитий газ, а не за нормативний, як це було раніше. Тобто, зменшення норм споживання лише привело до зменшення розміру субсидій, оскільки субсидіїї призначаються тільки в межах норм споживання. Справді було б дивно, якби був прийнятий закон збитковий для держави на користь пересічних споживачів.