ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд додатково виділив 100 млн. грн. на «теплі» кредити

Уряд додатково виділив 100 млн. грн. на «теплі» кредити

Уряд виділяє додатково 100 млн. гривень на стимулювання фізичних осіб до придбання енергоефективного обладнання та матеріалів

Кабінет міністрів України виділив додатково 100 млн. гривень на відшкодування українцям частини суми «теплих» кредитів для впровадження енергоефективних заходів. Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко з посиланням на повідомлення Мінрегіону.

За його совами нещодавно прийнята постанова «Про внесення змін до постанов КМУ від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011р. №1056» відновлює виконання програми фінансування «теплих» кредитів, яка з 7 липня 2016-го була тимчасово призупинена.

«Буде мобілізовано додатково 100 млн. гривень на стимулювання фізичних осіб до придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Ми переглянули орієнтовні обсяги фінансування цих заходів і спрямували прогнозовані надлишкові кошти на програму «теплих кредитів». Водночас прийнято рішення підняти до 35% розміру відшкодування та зробити однакові умови для всіх позичальників, як тих хто отримує і не отримує субсидії», — наголосив Зубко.

 Він також додав, що рішення про виділення додаткових коштів ухвалено у зв’язку із прийняттям 175 регіональних програм з додаткового співфінансування «теплих» кредитів та прогнозованих залишків коштів за окремими заходами. Водночас Геннадій Зубко підкреслив, що ОСББ та ЖБК гарантовано отримуватимуть державну підтримку до кінця поточного року. 

«Програмою вже скористалися близько 150 тисяч домогосподарств, залучено кредитів на суму більше 2 млрд. гривень», — підкреслив Зубко.

Нагадуємо, що з 7 липня банки тимчасово призупинили видачу так званих «теплих» кредитів, оскільки наявного залишку державних коштів, що виділяються за напрямом «придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з 30-відсотковим розміром відшкодування», вистачило лише для виплати компенсацій за кредитами, виданими до 5 липня цього року.

 

 
Коментарі (0)