ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд доручив перевірити тарифи облгазів

Уряд доручив перевірити тарифи облгазів

Уряд доручив Мін’юсту перевірити рішення Нацкомісії щодо тарифів для облгазів. У Кабміні стверджують, що облгази виставляють рахунки, в які включено витрати на транспортування газу, що не передбачено законодавством.

Уряд доручив Міністерству юстиції перевірити законність рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, що стосується формування тарифів для облгазів. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів.

«Мін’юсту я дав доручення перевірити рішення НКРЕКП з приводу того, що мені вже принесли платіжки, що не відповідають чинному законодавству, де облгази включають додаткові витрати на транспортування природного газу, які не були передбачені законодавством. Прошу перевірити і показати мені, які правові підстави прийняття Нацкомісією такого рішення», - сказав він.

Водночас, за даними голови НКРЕКП Дмитра Вовка, ніякі додаткові кошти в тарифи облгазів не закладалися, передає «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні облгази не мають права виставляти додаткові рахунки, про які говорив прем'єр. На жаль, оригінали озвучених Прем'єр-міністром документів нам не надали», - сказав пан Вовк.

Також він додав, що перевірка Мін’юсту ініційована з інших причин.
«Тема доручення прем'єра - до 20 січня врегулювати розбіжності між НАК і НКРЕКП за вторинним законодавством (до закону «Про ринок газу» - ред.), що відноситься до виключної компетенції комісії», - сказав голова держрегулятора.

На думку Дмитра Вовка, таку перевірку можна розцінювати як втручання в діяльність Нацкомісії.

«Мін’юст уже провів державну реєстрацію вторинного законодавства в листопаді 2015-го, і перевірку можна розцінювати як втручання в діяльність комісії. Саме тому ми наполягаємо на ухваленні закону про НКРЕКП, це дозволить піти від залежності - необхідності погоджувати свої акти з іншими органами, і бути в ризику відкликання реєстрації», - резюмував він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НКРЕКП провела моніторинг цін на природний газ для споживачів, за якими здійснювалося постачання палива в грудні 2015 року. За результатами визначено мінімальну та максимальну ціну газу, яка склалася на ринку минулого місяця.

 
Коментарі (0)