ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Уряд готовий дати добро на обігрів країни

Уряд готовий дати добро на обігрів країни

Україні, як і раніше, не вистачає 5 млрд куб. м газу в сховках, однак уряд готовий оголосити про старт опалювального сезону. Звісно, якщо температура повітря знизиться до певного рівня.

Уряд готовий оголосити початок опалювального періоду в країні за умови, якщо буде спостерігатися зменшення температур. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні на засіданні Уряду.

«Ми готові до того, щоб у випадку зменшення температур забезпечити початок опалювального сезону, як це не складно», - наголосив він.

При цьому Прем’єр зауважив, що визначених лімітів газоспоживання таки доведеться дотримуватися.

«Нам треба перезимувати. І ми перезимуємо, якщо будемо злагоджено і спільно працювати. Ми виділяємо мільярдні кошти і робимо все для того, щоби мати в сховищах газ. Але при цьому повинна бути відповідальність місцевих керівників, місцевих чиновників за використання природного газу і за контроль над цим використанням» - підкреслив він.

Нагадаємо, згідно з постановою уряду, якщо протягом 3 днів іде зменшення температур нижче 8 градусів, органи місцевого самоврядування приймають рішення про початок опалювального сезону. Для цього рішення їм потрібне згода Міністерства енергетики і вугільної промисловості та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд виключає зрив опалювального сезону з технічних причин. За словами посадовців, системи країни повністю готові до зими. Єдиною загрозою залишається невизначеність у питаннях газопостачання.

 
Коментарі (0)