ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд хоче «переформатувати» Нацкомісію

Уряд хоче «переформатувати» Нацкомісію

Уряд запевняє Верховну Раду, що законопроект про Нацкомісію є надзвичайно важливим і потребує ухвалення, адже покликаний стимулювати прозоре тарифоутворення. Таємничий документ вже розроблений Кабміном у співавторстві із енергетичним товариством.

Уряд закликає Верховну Раду проголосувати за новий законопроект про Національну комісію, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Влада наголошує на важливості цього документа у розрізі прозорого тарифоутворення. Про це на засіданні уряду заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

За його словами, Кабмін разом із енергетичним співтовариством вже напрацював проект Закону.

«НКРЕКП повинна бути незалежним органом, який прозоро встановлює тарифи, звітує перед громадянами України, звідки взявся цей тариф, і контролює кожну енергопостачальну компанію на предмет відповідності встановленого тарифу і отриманих коштів від громадян України», - сказв чиновник.

Пан Яценюк також нагадав, що компанії, які надають ту чи іншу житлово-комунальну послугу, за власний рахунок повинні встановити лічильники, а регулятор повинен забезпечити такі організації фінансуванням.

«НКРЕКП зобов’язана забезпечити фінансування для компаній, а компанії зобов'язані поставити прилади обліку для громадян. Людина має платити за те, що вона отримує. А те, що вона отримує, - повинно відповідати кількості і якості, яка підтверджена відповідними приладами обліку», наголосив Прем’єр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на своєму засіданні НКРЕКП вирішила стягнути штрафи з низки підприємств-ліцензіатів через порушення. Окрім того, членами Нацкомісії було схвалено низку інвестиційних програм на 2015 рік.

 
Коментарі (1)
Владимир2
08 Квітня 2015 p. 15:56
Их проще пристрелить ...