ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Уряд хоче відключати опалення в регіонах

Уряд хоче відключати опалення в регіонах

Влада пропонує припинити опалення в тих регіонах, де це дозволяє температурний режим. У Кабміні вважають, що це допоможе заощадити енергоресурси.

Уряд наполягає на припиненні централізованого опалення, зважаючи на значне підвищення температурного режиму. Таке рішення зумовлене необхідністю економити енергоресурси та кошти споживачів. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Я даю розпорядження місцевим обласним головам щодо зменшення температури носія та припинення обігріву повітря, коли на вулиці +15. Мені здається, що окремі постачальні компанії умисно обігрівають атмосферу, щоб громадяни сплачували за «дурний» обігрів та виставляти високі рахунки»,- зауважив Прем’єр.

Крім цього, глава уряду заявив, що дав доручення «на місця» навести лад у теплопостачанні ще три тижні тому.

«У мене складається враження, що деякі теплопостачальні компанії зацікавлені в тому, щоб обігрівати атмосферу і виставляти рахунки українцям», - сказав пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українцям піднімуть тарифи на опалення. Здорожчає тепло для населення майже на 72%. Однак, чиновники вважають, що цей тариф є виправданим та покриє 100% витрат на теплову енергію.

 
Коментарі (0)