ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд матиме повноваження затверджувати Правила охорони теплових мереж

Уряд матиме повноваження затверджувати Правила охорони теплових мереж

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони теплових мереж». Законопроект розроблено з метою встановлення повноважень Уряду затверджувати Правила охорони теплових мереж
Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони теплових мереж». Законопроект розроблено з метою встановлення повноважень Уряду затверджувати Правила охорони теплових мереж. Це дозволить у майбутньому прийняти постанову щодо затвердження таких Правил.
 
На сьогодні чинне законодавство України не встановлює повноважень Кабінету Міністрів України затверджувати Правила охорони теплових мереж, у зв’язку з чим виникає прогалина в законодавстві.
 
Прийняття проекту Закону дозволить забезпечити технологічну безпеку використання теплових мереж, чітку регламентацію використання теплових мереж, фіксацію правопорушень з боку користувачів і третіх осіб, притягнення винних осіб до відповідальності за вчинені правопорушення, сприяти профілактиці подібних правопорушень і запобіганню аваріям у майбутньому, правове вирішення конфліктних ситуацій по забудові і нещасних випадків, пов’язаних з особливим режимом охоронних зон.
 
Досвід експлуатації теплових мереж показав, що низка конфліктних ситуацій по забудові і нещасних випадків, пов’язаних з особливим режимом охоронних зон, виникає через неналежне правове регулювання питань фіксування порушень в охоронних зонах теплових мереж, контролю технічного стану теплових мереж, розмежування прав, обов’язків та відповідальності користувачів цих мереж і третіх осіб.

У проекті Закону України введено також нове поняття терміну «теплова мережа», який означає як магістральні, так і місцеві (розподільчі) теплові мережі, що забезпечують транспортування теплової енергії. 

Думаете, какую мебель выбрать для гостиной или спальни? В решении вопроса поможет інтернет магазин меблів. Классический или современный стиль – решает сам человек. Более детально ознакомиться с ассортиментом продукции можно на сайте http://www.mebliko.ua.

 
Коментарі (0)