ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд не може розлучитися з енерготурбінами

Уряд не може розлучитися з енерготурбінами

Незважаючи на те, що в держбюджеті-2014 передбачені масштабні надходження від приватизації, уряд не поспішатиме передавати у приватну власність 75% акцій «Турбоатому».

Кабінет Міністрів не вважає за доцільне продавати державну частку 75,22% харківського ВАТ «Турбоатом» - єдиного українського виробника турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Про це сьогодні журналістам заявив в.о. Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні, чесно кажучи, я не бачу сенсу продавати такий прибутково працює завод, який і так забезпечує 6 тисяч робочих місць, майже 6900 гривень - зарплата. Це стабільно прибутковий завод, який інвестує власні кошти і постійно модернізується, тому поспішати продавати такий об'єкт ми не будемо», - заявив чиновник. За його словами, потенційні покупці ще не виявляли інтерес до заводу.

«У плані приватизації варто підприємство «Турбоатом», але навіть процедура оцінки ще не розпочато. З урахуванням того, як прибутково і успішно працює підприємство, ми переконані, що воно буде оцінено в значну суму грошей», - сказав пан Бойко.

Нагадаємо, Фонд держмайна України має намір в грудні 2014 року виставити на приватизаційний конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону 75,22% ВАТ «Турбоатом». У той же час для приватизації «Турбоатома» необхідно прийняття відповідного рішення уряд.

Уряд запланував у держбюджеті-2014 зростання надходжень від приватизації до 17 млрд грн, а парламентський Комітет з питань бюджету запропонував збільшити їх ще на 1,2 млрд грн.

Довідка:

ВАТ «Турбоатом» спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування та іншого енергетичного обладнання. У січні-вересні 2013 року «Турбоатом» отримав чистий прибуток у розмірі 399,6 млн грн, що на 68,2% більше, ніж за той же період 2012 року, чистий дохід збільшився на 31,7% - до 1,3 млрд грн. Затверджений урядом фінплан підприємства на 2014 рік передбачає отримання чистого прибутку в розмірі 380 млн грн. 

 
Коментарі (0)