ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд обіцяє не підвищувати ціну на газ

Уряд обіцяє не підвищувати ціну на газ

В Кабінеті міністрів України заявили, що не бачать підстав для підвищення ціни газу для населення, коментуючи вимоги, озвучені Міжнародним валютним фондом

В Кабінеті міністрів України заявили, що не бачать підстав для підвищення ціни газу для населення, коментуючи вимоги, озвучені  Міжнародним валютним фондом. В той же час перемовини з Міжнародним валютним фондом продовжуються і уряд України інформуватиме фонд про виконання його вимог.

Таку заяву зробив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, пише “Народна правда” з посиланням на  Укрінформ.

“На даний момент в Україні ми не бачимо об’єктивних підстав для підвищення вартості газу для населення. Переговори з МВФ про те, що Україна виконала вимоги фонду, ведуться і зобов’язання, ми взяли перед МВФ, будуть виконані”, – сказав Кістіон.

Нагадаємо, введення абонентної плати за природний газ в Україні випливає з діючого законодавства та меморандума, підписаного спільно з МВФ. Це питання вже розглядалось в НКРЕКП, і, в разі, якщо рішення вступить в дію, українці будуть отримувати одразу дві платіжки: одну – за спожитий газ як товар, а другу – за послуги з транспортування та розподілення природного газу, що і буде згаданою абонплатою.

 

Також ми повідомляли, що ціна газу для населення змінюватися не буде, вважає заступник глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів, і скоро має бути про це заявлено офіційно. За його словами, для підвищення тарифу немає ніяких підстав.

Нагадаємо також, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що ціни на газ для населення восени не піднімуться. За його словами, Кабінет міністрів України не збирається підтримувати ініціативу “Нафтогазу України” підняти свої цінники майже на 19 відсотків. У зв’язку з цим прем’єр-міністр зазначив, що на сьогодні уряд інтенсивно готується до початку опалювального сезону.

 

 
Коментарі (0)