ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд очікує відсудити в «Газпрому» мільярди цього року

Уряд очікує відсудити в «Газпрому» мільярди цього року

Україна за судовими суперечками проти російського «Газпрому» очікує більш ніж 20 млрд дол. В Уряді сподіваються, що рішення будуть винесені судом на користь української сторони до кінця цього року.

Україна вимагає від Росії 22,7 млрд дол в рамках газової суперечки в Стокгольмському арбітражі. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, звітуючи у Верховній Раді.

Примітно, він нагадав, що Україна в минулому році почала судові суперечки проти російського «Газпрому» за двома контрактами.

«За першим контрактом (контракт купівлі-продажу - ред.) Україна вимагає від Росії 14,5 млрд доларів. За транзитним контрактом Україна вимагає від РФ 8,2 млрд доларів», - сказав Прем'єр.

Окрім того, пан Яценюк висловив сподівання, що до кінця поточного року рішення будуть винесені судом на користь української сторони.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Антимонопольний комітет України має повне право накласти штраф на російський «Газпром» за зловживання монопольним становищем попри судовий спір, який розглядається у Стокгольмському Арбітражі.

 
Коментарі (0)