ГоловнаПослугиФінансування ЖКГДержавні закупівлі для бізнесу

Державні закупівлі для бізнесу

З кожним роком ринок держзакупівель в Україні розвивається і стрімко зростає. Набуває додаткові інструменти для ефективної участі в тендерах

З кожним роком ринок держзакупівель в Україні розвивається і стрімко зростає. Набуває додаткові інструменти для ефективної участі в тендерах.

Тендери прозоро мають ряд переваг, як канал продажів. Прозорість системи дає можливість брати участь в торгах і перемагати у тендері абсолютно будь-якої компанії. У разі, коли вихід на B2B-клієнта ускладнений непрозорістю конкуренції і вимагає великих вкладень коштів на залучення клієнта, участь в держторгах має незаперечні переваги.

Державні закупівлі дають можливість аналізувати попит і пропозицію на основі даних про всі тендери. Так само, учасник може прогнозувати продажі на рік, відштовхуючись від планів закупівель.

Особливе значення держзакупівлі мають для компаній, котрі спеціалізуються на товарах і послугах, які цікавлять тільки державні організації. Це такі компанії, які виробляють специфічну продуктову лінійку або монопродукт. Наприклад, надають послуги з ремонту доріг, виробляють будівельно-монтажні роботи. Такі компанії мають свого роду залежність від держзамовника.

Але не варто думати, що в тендерах можуть брати участь тільки будівельні та промислові компанії. Також, не обов'язковою умовою є складні види робіт. Торги проводяться навіть на такі види простих товарів, як папір для друку, який закуповує офіс держструктури.

Щоб мати переваги перед іншими учасниками торгів, потрібно використовувати відкриті дані і швидко знаходити відповідні тендери. Побудувати систему подачі пропозицій на усі потрібні тендери. Для цього необхідно розуміти особливості технічних характеристик, умови контрактів, обсяги робіт. Знати в обличчя своїх основних конкурентів і передбачати їх поведінку в торгах. Якщо побудувати серйозну роботу з підготовки до тендерів, відбору та планування, то ймовірність перемог в аукціонах зросте в рази.

Електронні державні аукціони приносять замовників на конкретні види продукції чи послуги. До того ж, повністю виключено людський фактор і неформальне спілкування. Якщо через неуважність умови контракту будуть виконані не в повній мірі, то учасника можуть дискваліфікувати і перевага буде надаватись іншому, пропозиція якого відповідає запиту. В такому випадку він втратить клієнта, гроші, можливість брати участь в інших аукціонах. Тому головне правило успішної участі в торгах - контролювати та зберігати пильність на кожному етапі.

 
Коментарі (0)