ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд «переклав» відповідальність за програму субсидій

Уряд «переклав» відповідальність за програму субсидій

В Уряді заявили, що місцеві депутати повинні завершити програму субсидій. А також забезпечити населення лічильниками, поміняти котли й вікна, утеплити будинки, школи та лікарні.

В Уряді наголосили, що місцева влада несе відповідальність за програму субсидій для населення. Про це сказав Прем’єр-міністр, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Місцеві депутати можуть і зобов’язані завершити програму субсидій. Уряд виділив 24,5 мільярда для надання субсидій. І саме місцева влада несе відповідальність за те, щоби кожен громадянин отримав від держави субсидію і зміг заплатити свій рахунок за житлово-комунальні послуги», - наголосив Арсеній Яценюк.

Як зазначив Прем’єр, ще одне завдання депутатів місцевих рад - поставити лічильники за рахунок коштів місцевого бюджету, поміняти котли й вікна, утеплити будинки, приміщення шкіл і лікарень.

Водночас, підкреслив він, під час виборчої кампанії політичні сили використовують низку неправдивих гасел, зокрема «про те, що вони зменшать тарифи». Питання тарифів – це питання виключно національного, а не місцевого рівня.

«Місцеві депутати мають займатися утепленням будинків, ремонтами, субсидіями і енергоефективністю», - заявив пан Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Держбюджеті на 2016 рік можливе збільшення суми коштів на субсидії. Загалом, під державною програмою соцзахисту, внаслідок підвищення ціни на газ, зможуть опинитися близько 13 млн українців.

 
Коментарі (0)