ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУряд перерозподілив видатки низки житлових програм

Уряд перерозподілив видатки низки житлових програм

Уряд здійснив перерозподіл деяких видатків та надання кредитів державного бюджету, передбачених Мінрегіону на поточний рік. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні уряду.

Урядовим розпорядженням зменшено обсяг видатків за програмою «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» на 35,6 млн гривень і відповідно на такий же обсяг збільшено видатки для надання кредитів за програмою «Державне пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників на будівництво (реконструкцію) та придбання житла».

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. 

За словами голови Мінрегіону Геннадія Темника, за рахунок цих коштів у рамках програми пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників уряд зможе надати в цьому році ще близько 850 пільгових кредитів громадянам, які проживають та працюють у селі.
 
Також розпорядженням уряду зменшено обсяг видатків за програмою «Часткова компенсація відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» на 17 млн гривень.  І відповідно на такий же обсяг збільшено видатки для надання кредитів за програмою «Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла».
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», уряд  вже неодноразово скорочував фінансування за держпрограмами. Зокрема, раніше Кабінет міністрів зменшив фінансування на 2013 рік державної програми «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» на 49,381 млн грн.
 
Згідно з постановою уряду, ці кошти спрямовано на фінансування програми переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.
 
Коментарі (0)