ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд планує «попрощатися» з боргами за газ

Уряд планує «попрощатися» з боргами за газ

Борг України за «блакитне» паливо може значно зменшитися. Уряд планує направити частину другого траншу від Міжнародного валютного фонду на оплату заборгованості.

Частина другого траншу для України від Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,7 млрд дол. піде на оплату боргів за газ. Про це заявив віце-прем'єр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в ефері «5 каналу».

«Частина піде на підтримку і фінансову стабілізацію фінансової системи України. Частина піде на виплату, у тому числі і за газ, і борги попередніх періодів», - сказав він.
 
Пан Зубко зазначив, що транш Міжнародного валютного фонду надходить як макрофінасова допомога, розпорядником грошей буде Міністерство фінансів.
 
У той же час у Мінфіні в п'ятницю ввечері заявили, що другий транш МВФ, надходження якого очікується в найближчі дні, буде направлений на поповнення резервів Національного банку України.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна ризикує втратити статус основного транзитера російського газу. Одна з німецьких компаній має намір взяти участь у будівництві газопроводу «Північний потік», який транспортуватиме паливо в обхід України.
 
Коментарі (0)