ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУряд планує прив’язати рахунок за опалення до температури повітря

Уряд планує прив’язати рахунок за опалення до температури повітря

В Кабміні планують прив’язати рахунки за опалення до температури зовнішнього повітря. Наразі, створено робочу групу, яка працює над цим питанням.

Уряд має намір розробити механізм прив'язки рахунків за опалення до температури зовнішнього повітря. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабміну.

«Це повинно стати відповідальністю теплокомуненерго - зменшувати обсяги споживання природного газу, зменшувати температуру теплоносія і відповідним чином зменшувати рахунок за опалення вашої квартири, а не опалювати атмосферу за ваші гроші», - сказав Глава Уряду.

Наразі працює робоча група, щоб ухвалити відповідну постанову Кабінету Міністрів.

«Зараз, яка б не була температура на вулиці - батареї червоні, відкриваємо вікна, і рахунки отримуємо за те, що опалюється атмосфера», - наголосив Прем’єр.

На його думку, так відбувається тому, що теплокомуненерго зацікавлені в тому, аби спалити якомога більше газу і виставити якомога вищий рахунок.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Уряд прийняв низку рішень, які спрямовані на спрощення нарахування субсидій, прозорість та гнучкість встановлення тарифів. Зокрема, встановлюється нова соціальна норма на споживання газу для населення.

 
Коментарі (0)