ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУряд подовжив життя «молодіжному житлу»

Уряд подовжив життя «молодіжному житлу»

Уряд прийняв постанову №967, якою до 2017 року продовжена дія Державної програми забезпечення молоді житлом.

Проект акта оприлюднив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, - інформує прес-служба Мінрегіону.

«Тільки у поточному році в рамках чинної Програми введено в експлуатацію 20 житлових будинків. До кінця цього року очікується введення в експлуатацію ще 40 житлових будинків, у яких молодь – учасники програми, отримають більше 2,5 тисяч квартир загальною площею майже 188 тисяч квадратних метрів. Успішне продовження Програми на наступні п’яти років дасть змогу забезпечити житлом понад 16 тисяч молодих сімей та одиноких молодих громадян, збудувати 1,5 мільйона квадратних метрів житла», – повідомив Анатолій Близнюк.

За його словами, Програма сприятиме створенню умов для формування активної життєвої позиції молодих людей, розв’язанню їх житлових проблем, поліпшенню демографічної ситуації.

Нагадаємо, чинна Держпрограма забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки, затверджена постановою Кабінету Міністрів від 29 липня 2002 року №1089. Протягом її дії з 2002 по 2011 роки на вирішення житлового питання молодих людей з державного бюджету було спрямовано 584 млн грн, а з місцевих бюджетів – ще 314 млн грн. Було надано 7,1 тис. пільгових довгострокових кредити молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво та придбання житла. Збудовано та введено в експлуатацію 648 будинків загальною кількістю 35,17 тис. квартир та загальною площею 2,6 млн кв. м, де яких отримали квартири 6,7 тис. молодих сімей.

 
Коментарі (0)