ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУряд пообіцяв енергоефективний фонд у цьому році

Уряд пообіцяв енергоефективний фонд у цьому році

Мінрегіон обіцяє створити у цьому році Фонд енергоефективності. У відомстві вважають, що це допоможе Україні позбутися енергетичної залежності. Поміж тим, у цьому році мають намір також продовжити модернізацію комунальних підприємств.
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства заявили, що Фонд енергоефективності буде створено у цьому році. Про це заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба відомства.
 
«Фонд енергоефективності – це той інструмент, який дозволить більш раціонально підходити до фінансування енергоефективних заходів і підтримки незахищених верств населення. Він допоможе вивести Україну на абсолютно незалежний енергетичний рівень», - підкреслив Міністр.
 
Поміж тим, чиновник заявив, що цьогоріч буде продовжено модернізацію комунальних підприємств.
 
«Ми продовжимо і максимально підсилимо проведення енергоефективних заходів, модернізації комунальних підприємств, термомодернізації житлових будинків і соціальних об'єктів. Тільки комплексні енергоефективні заходи дозволять досягти максимальної економії ресурсів і коштів громадян», - наголосив він.
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго вже планує витратити кредит, який передбачено на купівлю російського газу, на інші цілі. У відомстві вважають, що якщо вдалося пройти зиму без використання палива з РФ, то для використання грошей знайдуть більш ефективні способи.
 
Коментарі (0)