ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУряд продовжив вжиття надзвичайних заходів на ринку електроенергії

Уряд продовжив вжиття надзвичайних заходів на ринку електроенергії

Вчора на своєму засіданні Уряд схвалив розпорядження «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії».
Вчора на своєму засіданні Уряд схвалив розпорядження «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії».
 
«Прийняття розпорядження «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії» дозволить забезпечити безперебійну роботу Об'єднаної енергетичної системи України», - наголосив Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
 
Зокрема, він нагадав, що 6 квітня 2017 року проект Закону України «Про ринок електричної енергії України» розглядався у другому читанні, однак не набрав необхідної кількості голосів. Таким чином,  Верховною Радою України прийнято рішення про  повторне друге читання за скороченим терміном, яке планується сьогодні 13 квітня 2017 року.
 
На сьогодні це блокує отримання кредитів від ДП «Енергоринок» енергогенеруючими компаніями для закупівлі імпортного вугілля. «Прийняття Закону України «Про ринок електричної енергії України» надасть можливість виробникам електричної енергії залучати кредитні кошти для закупівлі ними палива та забезпечення стабільної роботи оптового ринку електричної енергії», - наголосив Міністр.
 
В умовах відсутності поставок антрацитового вугілля у зв’язку з відсутністю перевезень енергетичного вугілля з території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, енергогенеруючими компаніями проводиться робота щодо імпорту антрацитового вугілля. Водночас за умови фрахтування постачання вугільної продукції очікуваний термін прибуття в порти України становить  45-60 діб.
 
Довідково
Тимчасові надзвичайні заходи на ринку електричної енергії введені з 17 лютого п. р. строком дії на 1 місяць, та згодом 16 березня 2017 року Урядом продовжено термін дії тимчасових надзвичайних заходів ще на 1 місяць (розпорядження Кабінет Міністрів України від 16.03.2017 № 163-р).
 
Термін дії розпорядження від 16.03.2017 № 163-р закінчується 16.04.2017, тому Міненерговугілля ініціювало перед Кабінетом Міністрів України прийняття розпорядження «Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії».
 
Коментарі (0)