ГоловнаНовини ЖКГТранспортУряд просить регіони забезпечувати пільговий проїзд

Уряд просить регіони забезпечувати пільговий проїзд

Кабмін просить місцеву владу направити кошти на забезпечення безкоштовного проїзду у громадському транспорті для пільговиків. На ці цілі уряд виділив та розділив між регіонами майже 2 млрд грн.

Уряд звернувся до органів місцевої влади з вимогою забезпечувати безкоштовний проїзд пільговим категоріям населення. Про це сьогодні заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду.
Чиновник наголосив, що на ці цілі виділено 1,9 млрд грн. Таку ж суму було виділено і минулого року.

«Уряд України виділив 1,9 мільярда гривень на субвенції з пільгового проїзду в громадському транспорті. Органи місцевої влади повинні забезпечити використання коштів і пільговий проїзд у громадському транспорт», - наголосив чиновник.

Тож Прем’єр наголосив, що кошти повинні бути направлені саме на відшкодування пільгового проїзду у транспорті.

«Кошти відправляються в регіони, і я прошу регіони забезпечити використання коштів і пільговий проїзд», - сказав Глава уряду.

Крім цього, також пан Яценюк відмітив, що постановою Кабінету Міністрів пільговий проїзд для пенсіонерів у харківському, дніпропетровському та київському метрополітенах не передбачений, так як це «концепція органів місцевої влади».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, столичний громадський транспорт і надалі буде перевозити пільгові категорії громадян безкоштовно. Витрати на компенсацію перевезення таких громадян покриватимуть у Києві за рахунок місцевого бюджету.

 
Коментарі (0)