ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУряд розглянув та схвалив Національну стратегію управління відходами

Уряд розглянув та схвалив Національну стратегію управління відходами

Уряд розглянув та схвалив Національну стратегію управління відходами, яка запроваджує в Україні європейські принципи поводження із усіма видами відходів
Уряд розглянув та схвалив Національну стратегію управління відходами, яка запроваджує в Україні європейські принципи поводження із усіма видами відходів: твердими побутовими, промисловими, будівельними, небезпечними, відходами сільського господарства тощо. 
 
Нова Стратегія передбачає  запровадження  принципів циклічної економіки та  розширеної відповідальності виробника, який заохотить бізнес до мінімізації утворення відходів та зацікавленості в їх переробці, а  також впровадження п’ятиступеневої ієрархії поводження з відходами, яка працює в Європейському Союзі.
 
Стратегією також передбачено  зменшення кількості місць видалення твердих побутових відходів та загального обсягу їх захоронення. Також передбачено створення мережі з 50-ти регіональних полігонів, які відповідатимуть вимогам європейських директив.
 
Документ пройшов всі стадії обговорення  з громадськістю та експертами, отримав  підтримку  бізнес-асоціацій та комітетів Верховної Ради. 
 
Коментарі (0)