ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУряд розпочав роботу зі створення вугільної біржі

Уряд розпочав роботу зі створення вугільної біржі

За дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана було створено робочу групу з питань лібералізації ринку вугілля. Очолив групу Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон

В Уряді планують започаткувати вугільну біржу.

За дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана  було створено робочу групу з питань лібералізації ринку вугілля. Очолив групу Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

«9 березня під головуванням Прем’єр-міністра відбулась зустріч з експертами, на якій обговорювалось питання побудови прозорого ринку вугілля як першочерговий етап на шляху до реформування енергетичного сектору. В результаті чого дорученням Прем’єр-Міністра України було ініційовано створення даної робочої групи, яка має на меті обговорити питання лібералізації ринку вугілля та створення українського ринкового індикатора на енергетичне вугілля, а також ідентифікувати та оцінити можливі переваги та ризики різних механізмів формування такого індикатора», - наголосив Володимир Кістіон, відкриваючи перше засідання групи.

Учасники наради обговорили проект закону «Про ринок вугільної продукції», питання укладання публічних двосторонніх договорів з купівлі-продажу вугілля, можливості започаткування вугільної біржі.

До наступного засідання робочої групи її учасники мають сформулювати свої зауваження щодо вказаного законопроекту. Крім того, Міненерговугілля разом з НКРЕКП та НКФРЦП та представниками Секретаріату Кабінету Міністрів мають відпрацювати нормативно-правове обґрунтування для укладання публічних двосторонніх договорів, а Міненерговугілля – опрацювати питання біржових торгів та участі у них державних вугледобувних підприємств.

До складу групи увійшли Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик (заступник голови), виконавчий директор Офісу реформ Антон Ященко (секретар робочої групи), Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, заступник Міністра фінансів Сергій Марченко, голова НКЦПФР Тімур Хромаєв, голова НКРЕКП Дмитро Вовк, в.о. Голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради Олександр Домбровський, директор компанії "Енергетичні ресурси України" Андрій Фаворов, представник Української енергетичної біржі Олексій Дубовський,президент DiXi Group Олена Павленко, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі "Опора" Тетяна Бойко, заступник директора Центру економічної стратегії Марія Репко, незалежний експерт Андрій Герус, представники Секретаріату Кабінету Міністрів тощо.

 

 
Коментарі (0)