ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд розподілив газ по областях

Уряд розподілив газ по областях

Уряд затвердив щомісячний розподіл газу по областях до квітня 2015 року. В цілому за вказаний період передбачено споживання 14,1 млрд куб. м газу.

Кабінет Міністрів затвердив обсяги щомісячного розподілу природного газу по областях на період з 1 серпня 2014-го по 1 квітня 2015 року. Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну №296 від 9 липня 2014 року, текст якого оприлюднений на урядовому порталі.

В цілому за вказаний період передбачено споживання 14,1 млрд куб. м газу, в тому числі промисловими споживачами та іншими суб'єктами господарювання - 7,5 млрд куб. м, теплогенеруючими та теплопостачальними компаніями - 5,9 млрд куб. м, бюджетними установами та організаціями - 625,95 млн куб. м.

Згідно з документом, коригування щомісячного розподілу газу буде здійснюватися Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерством енергетики та вугільної промисловості, НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Укртрансгаз». Рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається виконавчими органами сільських, селищних та міських рад або місцевими державними адміністраціями за погодженням з Мінрегіоном та Міненерговугілля.

При цьому постачання газу підприємствам комунальної теплоенергетики не будуть здійснюватися, якщо вони не будуть діяти в рамках постанови Кабміну №217 від 18 червня 2014 року, яким затверджено порядок розподілу коштів на спецрахунках для проведення розрахунків з гарантованим постачальником.

Кабмін також доручив Моз та Мінрегіону опрацювати питання доцільності зменшення нормативної температури повітря у приміщеннях на 2°С.

Нагадаємо, Кабмін прогнозує споживання природного газу у період з серпня 2014 року по березень 2015 року в обсязі 30,23 млрд куб. м.

 
Коментарі (0)