ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУряд схвалив постанову, яка розширює можливості експорту електроенергії з ВДЕ до Європи

Уряд схвалив постанову, яка розширює можливості експорту електроенергії з ВДЕ до Європи

Кабмін ухвалив постанову, яка дозволяє державному підприємству «Гарантований покупець» реалізовувати електроенергію, придбану у виробників з ВДЕ, не лише на внутрішньому ринку, а й на європейському
Кабінет Міністрів ухвалив розроблену Міненерго постанову, яка дозволяє державному підприємству «Гарантований покупець» реалізовувати електроенергію, придбану у виробників з ВДЕ, не лише на внутрішньому ринку, а й на європейському, пише "Україна Комунальна". 
 
Постанова має підвищити ефективність реалізації «зеленої» електроенергії, зменшить обсяги розвантаження виробників з ВДЕ в умовах профіциту і покращить можливості «Гарантованого покупця» здійснювати розрахунки з інвесторами.
 
У компаніїї ДП «Гарантований покупець» запевнили, що відкриття експорту для державного підприємства – це інструмент, який дає можливість державі виконувати свої зобов'язання перед інвесторами у сфері ВДЕ. 
 

Нагадаємо, нещодавно Уряд схвалив ініційовані Міненерго постанови про гарантії походження «зеленої» електроенергії. Впровадження гарантій походження електроенергії суттєво збільшить експортний потенціал енергосектору України та сприятиме залученню іноземних інвестицій у будівництво нових «зелених» потужностей навіть в умовах війни. Також ухвалено постанову, що удосконалює аукціонну модель продажу «зеленої» електроенергії, що сприятиме переходу до нової, конкурентної моделі підтримки відновлюваної енергетики, яка одночасно забезпечуватиме її розвиток та зменшуватиме ціну на «зелену» електроенергію.  

 
Коментарі (0)