ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУряд схвалив проекти щодо модернізації енергоблоків ТЕС

Уряд схвалив проекти щодо модернізації енергоблоків ТЕС

Схвалиними проектами передбачено завершення реалізації пілотного проекту з будівництва сіркоочисної установки на енергоблоці №2 Трипільської ТЕС, та будівництво сіркоочисної установки на енергоблоці №1 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго».

На засіданні Уряду 1 березня схвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України до розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2004 р. № 648»

У рамках взятих Україною зобов’язань згідно з Договором про створення Енергетичного Співтовариства всі великі спалювальні установки повинні відповідати вимогам Директиви 2001/80/EC про обмеження викидів деяких забруднюючих речовин у повітря.
 
Метою ухвалення розпорядження Кабінету Міністрів України є актуалізація Плану реконструкції для можливості подальшої реалізації проектів, які необхідно завершити за рахунок механізму нарахування інвестиційної складової, до початку дії нової моделі ринку.
 
Розпорядженням Кабінету Міністрів України передбачено нову редакцію Плану реконструкції енергоблоків.
 
Розділом ІІ розпорядження передбачено завершення реалізації пілотного проекту з будівництва сіркоочисної установки на енергоблоці №2 Трипільської ТЕС, та будівництво сіркоочисної установки на енергоблоці №1 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго».
 
Також розпорядження дозволить завершити реалізацію проектів реконструкції енергоблоків: №1 Трипільської ТЕС, №1 Зміївської ТЕС, №1 Криворізької ТЕС, №6 та №7 Слов’янської ТЕС, №10 Бурштинської ТЕС.
 
Реалізація проектів дозволить збільшити період експлуатації енергоблоків на 15-20 років, підвищити їх ефективність на 6-10%; а також забезпечити відповідність функціонування енергоблоків теплових електростанцій вимогам Європейської мережі системних операторів передачі (ENTSO-E).
 
Коментарі (0)