ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУряд схвалив законопроект про когенерацію

Уряд схвалив законопроект про когенерацію

Новий законопроект спрямований на виконання Україною зобов’язань перед Енергетичним Співтовариством щодо імплементації європейського законодавства у сфері енергоефективності, зокрема розвитку високоефективної когенерації.

Новий законопроект спрямований на виконання Україною зобов’язань перед Енергетичним Співтовариством щодо імплементації європейського законодавства у сфері енергоефективності, зокрема розвитку високоефективної когенерації.

Підвищення цін на енергоносії на світовому і внутрішньому ринках загострює проблеми енергетичної безпеки країни і потребує інноваційних кроків. Впровадження високоефективних когенераційних установок -  один із шляхів підвищення ефективності використання палива і підвищення екологічної безпеки.

Про це повідомив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи схвалення законопроекту «Про комбіноване виробництво теплової та електричної енергії (когенерацію) та використання скидного енергопотенціалу щодо розвитку високоефективної когенерації», йдеться в повідомленні Урядового порталу.

«Законопроект створює умови розвитку в Україні високоефективної когенерації із дотриманням принципів та положень законодавства ЄС в частині надання стимулюючих тарифів. Прийняття закону дозволить зменшити споживання енергоресурсів за рахунок модернізації теплогенеруючих об'єктів на високоефективні комбіновані установки з виробництва електричної та теплової енергії», - зазначив Геннадій Зубко.

Він наголосив, що законопроект спрямований на виконання Україною зобов’язань перед Енергетичним Співтовариством щодо імплементації європейського законодавства у сфері енергоефективності, зокрема розвитку високоефективної когенерації.

Урядовець повідомив, що із прийняттям у Парламенті закону Україна на законодавчому рівні підтримає європейський тренд на розвиток високоефективної когенерації.

Положення Директив 2004/8/ЄС та 2012/27/ЄС мають бути імплементовані до жовтня 2017 року згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС та відповідно до плану заходів щодо виконання зобов’язань в рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, затвердженого розпорядженням КМУ від 18.08.2017 року № 768-р.

 

 
Коментарі (0)