ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд схвалив законопроєкт «Про реструктуризацію боргів теплопостачальних підприємств»

Уряд схвалив законопроєкт «Про реструктуризацію боргів теплопостачальних підприємств»

Уряд прийняв рішення, що дозволять почати відновлення нормальної роботи системи комунальної теплоенергетики і комунальних підприємств.
Уряд прийняв рішення, що дозволять почати відновлення нормальної роботи системи комунальної теплоенергетики і комунальних підприємств. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка у вівторок.
 
"Уряд прийняв низку рішень, які значно знімуть ті перешкоди і вирішать проблеми, які були накопичені за останні півтора року: це і реструктуризація боргів перед НАК "Нафтогаз України", питання розблокування поточної діяльності. Після того, як ухвалить Парламент і коли буде підписано Президентом і опублікований цей закон, це дасть можливість нам почати відновлювати нормальну роботу системи комунальної теплоенергетики і комунальних підприємств", - заявив Голова Уряду, коментуючи результати засідання Кабінету Міністрів у вівторок.
 
Також внесено зміни до Постанов №20 і №217 щодо призначення необхідних субсидій та розщеплення платежів за житлово-комунальні послуги.

"Розщеплення платежів буде відбуватися на більш справедливій основі, коли комунальні підприємства зможуть, отримуючи платежі від населення, з урахуванням розщеплення залишати у себе у тому числі кошти на технічну модернізацію, переозброєння і інші складові, що дасть можливість розблокувати ситуацію", - зазначив Володимир Гройсман. 

 
Коментарі (0)