ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУряд скоротив фінансування дорожньої інфраструктури на 6 мільярдів

Уряд скоротив фінансування дорожньої інфраструктури на 6 мільярдів

Урядовці вирішили виділити з Резервного фонду держбюджету майже 15 мільярдів гривень на дороги, однак скоротили майже на 6 мільярдів видатки на ці цілі

 

Урядовці вирішили виділити з Резервного фонду держбюджету майже 15 мільярдів гривень на дороги, однак скоротили майже на 6 мільярдів видатки на ці цілі, які передбачені іншим розпорядженням.

Кабінет Міністрів скоротив видатки на  будівництво, реконструкцію та ремонт доріг майже на 6 мільярдів гривень. Відповідне рішення закріплено постановою уряду №1081 від 27 вересня.

Вказаним документом урядовці виділили Державному агентству автомобільних доріг 14,8 мільярда гривень з Резервного фонду державного бюджету на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг, скоротивши на аналогічну суму видатки зі спеціального фонду державного бюджету.

«Кабінет Міністрів України постановляє: Відповідно до абзацу другого підпункту 2 пункту 22 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України:

1) скоротити обсяг надання кредитів із спеціального фонду державного бюджету, джерелом формування яких є надходження від державних зовнішніх запозичень за спільним з Європейським інвестиційним банком проектом “Європейські дороги України ІІІ (Проект “Розвиток транс’європейської транспортної мережі”)”, що передбачений Державному агентству автомобільних доріг за програмою 3111600 “Розвиток автомагістралей та реформа дорожнього сектору”, на суму 14 886 360 тис. гривень;

2) збільшити обсяг видатків спеціального фонду за програмою 3511030 “Резервний фонд” на суму 14 886 360 тис. гривень», - зазначається у постанові.

Вказану суму планується витратити на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг, а видатки здійснити за рахунок кредиту Європейського інвестиційного банку (в разі здійснення видатків через Резервний фонд бюджету головний розпорядник має звітувати перед урядом).

При цьому урядовці скоротили видатки на будівництво та ремонт доріг, які були передбачені розпорядженням уряду від 12 квітня 2022 р. № 292 “Про здійснення Державним агентством автомобільних доріг окремих заходів правового режиму воєнного стану в Україні”, з 6,37 мільярда гривень до 490 мільйонів гривень.

 

 

 
Коментарі (0)