ГоловнаНовини ЖКГТранспортУряд стурбований пільговим проїздом українців

Уряд стурбований пільговим проїздом українців

В уряді жаліються – державі тяжко компенсувати транспортним комунальним підприємствам вартість перевезення пасажирів-пільговиків.

Пільговий проїзд – велика проблема для уряду, адже державі тяжко компенсувати транспортним комунальним  підприємствам вартість перевезення пільговиків. Таку думку висловив Міністр фінансів Олександр Шлапак на вчорашньому засіданні уряду.

«Проблема пільгового проїзду – це проблема загальноукраїнська, вона нам теж болить. Я відкоментую це тільки таким чином: Києву ми платимо, можемо доплатити тільки 1/3. Але, увага: сьогодні потреба в бюджетних видатках на пільгових проїзд 17 мільярдів гривень. Стільки надавали пільг наша добра Верховна Рада, наші попередні уряди і таке інше. В бюджеті закладено 1,6 мільярдів, менше 10%. Це те, що ми платимо на території, на жаль, в тому числі за рахунок Києва, тому що Київ отримує 1/3 цих видатків», – заявив пан Шлапак.
 
Також, пан Шлапак підкреслив, що уряд ніяких гарантій щодо будівництва нового метро в Києві не давав. Можливо, були усні гарантії попередників, але ж вони господарі свого слова – дали і тут же забрали. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у «Київському метрополітені» очікують значного підвищення збитковості підприємства за результатами поточного року. За прогнозами метрополітенівців, збиток зросте майже на 60%.
 
Коментарі (1)
Sergiy
20 Листопада 2014 p. 10:43
Можливо, для працюючих пенсіонерів та інших пільговиків необхідно ввести в межах здорового глузду транспортний збір. По аналогії збору для оборони країни.