ГоловнаВибір редакціїЖитлоУряд «відкрив» ринок оцінки нерухомості

Уряд «відкрив» ринок оцінки нерухомості

Уряд демонополізував український ринок оцінки нерухомості. Тож, усі підприємці-оцінювачі, які мають діючі ліцензії, можуть відновлювати свою роботу.

Кабінет Міністрів скасував постанову уряду Миколи Азарова, якою був монополізований ринок оцінки в Україні. Про це заявив Міністр юстиції Павло Петренко, - повідомляє «УНІАН».

За його словами, 20 серпня на засіданні уряду було скасовано постанову №231 від 4 березня 2013 року. Міністр пояснив, що цією постановою уряд Миколи Азарова фактично створив монопольну структуру в масштабах усієї країни, яка займалися оцінкою нерухомого майна, землі, автомобілів, обладнання, підприємств тощо, і це призвело до того, що громадяни більше року були змушені переплачувати в 10 і більше разів за послуги оцінки.

Окрім того, з цього ринку були змушені піти тисячі приватних підприємців-оцінювачів, які втратили право на діяльність по оцінці, сказав пан Петренко.

За словами Міністра юстиції, демонополізований ринок оцінки, і ті підприємці-оцінювачі, які мають діючі ліцензії, можуть відновлювати свою роботу.

«Ті підприємці, які мають ліцензії суб'єкта оціночної діяльності, автоматично мають право проводити оціночну діяльність і отримують доступ до соціальної програми з оцінки», - зазначив пан Петренко.

Крім того, Міністр додав, що уряд і надалі буде працювати над ліквідацією псевдодержавних структур, які заробляють на непотрібних для громадян послугах.

 
Коментарі (0)